slide-kunst-gebit3
slide-kunst-gebit4
slide-kunst-gebit5
slide-kunst-gebit2
slide-kunst-gebit1
previous arrow
next arrow

Veel gestelde vragen

Neem direct contact met ons op. U kunt snel bij ons terecht en in veel gevallen kunnen we de reparatie uitvoeren terwijl u wacht. Ga in geen geval zelf lijmen of de porthese bewerken. Dit kan een professionele reparatie onmogelijk maken en uw garantie komt te vervallen.

Bij pijnklachten altijd contact opnemen met de tandprotheticus. Deze zal u op zo kort mogelijke termijn behandelen zodat de pijnklacht verholpen wordt. Klik hier voor de contactpagina.
Bij een volledige gebitsprothese (kunstgebit) slinken over verloop van tijd de kaken. De onderkaak slinkt hierbij sneller dan de bovenkaak. Hierdoor kan de gebitsprothese los gaat zitten of klachten veroorzaken.
Bij regelmatige controle kunnen problemen worden voorkomen en, indien nodig, de pasvorm worden aangepast (rebasen). Dit is vooral belangrijk, indien tanden en kiezen kort geleden zijn getrokken of wanneer uw gebitsprothese ouder is dan 5 jaar. In het laatste geval kan vervanging van de prothese wenselijk zijn.
Een (gedeeltelijke prothese is een uitneembare voorziening ter vervanging van één of meer tanden en kiezen. Een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen. De prothese kunt u uit de mond nemen.
Bruggen, kronen of implantaten niet. Een overkappingprothese is een geheel kunstgebit dat in tegenstelling tot een ‘gewoon’ kunstgebit rust op enkele pijlers (wortels. van uw eigen tanden, kiezen of implantaat.
Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een soort kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht.
Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingprothese. Lees meer over implantaatprotheses
Ja, de kunstharsprothese is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars, waarin de kunsttanden en –kiezen zijn verankerd. De frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden en –kiezen.
Vanaf het eerste bezoek tot het daadwerkelijk plaatsen werken wij zelfstandig aan uw prothese. Hierbij bespreken wij met u uw persoonlijke wensen. Na enige bezoeken aan onze praktijk beoordelen wij samen met u de in was gemaakte proefprothese. De stand van de tanden, de esthetiek en de techniek worden daarbij nauwkeurig gecontroleerd. Veranderingen zijn nu nog mogelijk. Als alles is goedgekeurd wordt de prothese afgemaakt en geplaatst. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van een nieuw kunstgebit moet u rekenen op ongeveer vijf bezoeken. De kosten van een prothese zal veelal door ons direct bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd. Wij kunnen u hierover nader voorlichten.
Een tandprotheticus is de specialist in het aanmeten en vervaardigen van het kunstgebit. Daarvoor is hij niet alleen volledig tandtechnisch, maar ook medisch- biologisch opgeleid. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen werkt de tandprotheticus zelfstandig aan uw kunstgebit. Hij houd rekening met uw persoonlijke wensen. Door het persoonlijke contact kan de tandprotheticus alle aandacht schenken aan het vervaardigen van uw kunstgebit in zijn eigen laboratorium

Tips voor uw prothese

  • Doe het gebit ’s nachts uit
  • Laat uw gebit en de mond 1 keer per jaar controleren, het is bij ons vrijblijvend.
  • Repareer nooit zelf uw gebit
  • Gebruik kleefmiddelen alleen in noodgevallen
  • Vul de wasbak met water voordat u uw gebit schoonmaakt
  • Borstel ook de kaken en het tandvlees
  • Gebruik geen huis-, tuin- en keukenmiddelen voor het schoonmaken van het gebit
  • Nuttig de eerste dagen zacht voedsel
  • Lees hardop als u spraakproblemen heeft
  • Raadpleeg bij reparatie of slechte pasvorm uw behandelaar