slide-kunst-gebit3
slide-kunst-gebit4
slide-kunst-gebit5
slide-kunst-gebit2
slide-kunst-gebit1
previous arrow
next arrow

Implantaten

Implantaten zijn kunstwortels en worden in de kaak geplaatst ter vervanging van natuurlijke wortels. Kunstwortels hebben de vorm van een schroefje en zijn gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal: titanium.

De implantaten zelf zijn hierdoor dus niet zichtbaar en functioneren op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels. Implantaten voel je niet. Heel natuurlijk dus!

Met implantaten behoudt je gebit de kracht en sterkte die het altijd gehad heeft. Als u tanden of kiezen mist, of als uw wortel beschadigd is, zal uw kaakbot op die plaatsen gaan slinken. Het kaakbot heeft namelijk kauwkrachten nodig om in stand te blijven.

Geen kauwkrachten, heeft als gevolg dat het kaakbot op die plek in de loop van de jaren minder wordt. Dit wordt botrecessie genoemd. Minder hoog kaakbot heeft weer tot gevolg dat de vorm van uw kaaklijn en dus uiterlijk kan veranderen!

Uw gezicht gaat er ouder uitzien. Een implantaat neemt de natuurlijke functie van de wortel over en wordt een eigen onderdeel van de kaak. Dit gaat het slinken van het kaakbot tegen en uw kaaklijn blijft behouden! Met een klikgebit bent u verzekerd van een goed zittend gebit waarmee alles kan worden gegeten.


HOE WERKT HET?

De prothese wordt op een titanium steg of op drukknopjes geschoven tot deze klikt, waarmee het
klikgebit muurvast in uw mond zit. Toch kunt u hem eenvoudig uitnemen. Dit moet ook, want het is
belangrijk om de prothese en de implantaten elke dag te reinigen. Met het klikgebit behoort een
loszittend kunstgebit tot het verleden. De gebitsfunctie die u vroeger had krijgt u nagenoeg weer
terug!

Implantaten, de beste oplossing

  • Implantaten hechten zich aan het kaakbot en werken op dezelfde manier als een natuurlijke wortel.
  • Een kroon of brug op implantaten ziet er natuurlijk uit.
  • Door implantaten heeft het kaakbot heeft weer een functie. Door terugkerende kauwkrachten blijft het kaakbot behouden. Hierdoor stopt het slinken van het kaakbot en blijft de vorm van de kaaklijn behouden.
  • Een implantaat voorkomt het beslijpen van omliggende tanden, zoals nodig is bij een conventionele brug. Naastgelegen tanden of kiezen hoeven niet beslepen te worden, als gekozen wordt voor een kroon op een implantaat.
  • Implantaten zijn een bewezen, veilige en moderne methode. De techniek wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd toegepast. Implantologie is wereldwijd onderzocht en getest en heeft zich bewezen als een efficiënte en duurzame oplossing.
  • Implantaten worden van titanium gemaakt. Dit is een lichaamsvriendelijke materiaal, wat betekent dat dit materiaal door het lichaam wordt geaccepteerd en waaraan het kaakbot zich goed kan hechten.